Kurníky
Výběhy

Elektrický kotel na spaření drůbeže

Kód zboží: 380
Hmotnost: 16 kg

Kurníky ve slevě zde.

Sklopce a pasti zakoupíte tady.

Nepostradatelný elektrický pomocník, který vám ušetří práci, čas a spoustu nervů při škubání vodní i hrabavé drůbeže. Celý popis
Není skladem

Chci hlídat dostupnost

28 729 Kč
14 959 Kč

Další varianty produktu

70 litrů
Nedostupné   Detail
120 litrů
Nedostupné   Detail

Elektrický kotel na spaření drůbeže 70 litrů

Elektrický spařovací kotel spolu s elektrickou škubačkou jsou natolik nepostradatelnými pomocníky každoročních sezonních porážek, že by zásadně neměly chybět ve vybavení žádné menší rodinné farmy zabývající se chovem drůbeže. A nejen to, a na chuť jim jistě přijdou i zapřisáhlí milovníci drůbežího masa z vlastního domácího chovu.

Kotel vodu nejen ohřeje na vámi zvolenou teplotu, navíc teplotu během svého chodu neustále udržuje a kotel je tudíž ihned připraven k dalšímu použití. Jeho 70ti litrový objem je vhodný k paření především menší hrabavé a vodní drůbeže. V případně menších, na podzim porážených kuřat, jich spaříte na jednu várku až 5 kusů. Vlastní výpustní ventil a vyjímatelná vnitřní nádoba z nerezové oceli vám zajistí nejen velice snadnou údržbu, navíc životnost materiálu takřka neomezenou.

Jak je mezi chovateli známo, je nutné drůbež před škubáním důkladně spařit. Doporučujeme tedy odstranit hlavu a vložit poraženou drůbež na několik minut do slané vodní lázně s teplotou 30-50 °C a až následně ohřát na 75 °C. Sůl, jenž obsahuje slaná lázeň a horká voda použita k vlhčení při celém procesu škubání ochrání kůži před nežádoucím potrháním.

   Při obsluze elektrické škubačky dbejte zvýšené opatrnosti a zásadně používejte ochranné pomůcky!

Parametry kotle:

  • Materiál. Nerezová ocel 0,8 mm
  • Objem.  70 l vody
  • Rozměry. 38 x 45 x 65 cm (HxSxV)
  • Hmotnost. 16 kg
  • Příkon. 180 - 240 V
  • Kapacita. Na jeden cyklus spaříte až 5 ks menší drůbeže
  • Záruka. Dva roky

Výhody kotle:

  • Bezpečný, tepelnou pojistkou opatřený kotel.
  • Indikátor zapnutí ohřevu, s vlastním termostatem.
  • Snadné čištění s pomocí výpustného ventilu.
  • Možnost nastavení vlastní teploty.
  • Hlavní pojistný spínač tlačítko ON/OFF.
  • Kvalitní, proti poškození ošetřená, ušlechtilá nerezová ocel. 
  • Šetří čas, práci a v neposlední řadě i peníze.
  • Drůbež je po použití kotle dokonale připravena na zbavení veškerého peří.
  • Díky správnému spaření nedochází k následnému poškození drůbeže ve škubačce.
  • lze použít i při zabijačkách na ovar, vaření jitrnic, jelit, tlačenek, polévky.

 


Copyright © 2020 Kurnikar.cz

Nastavení ochrany soukromí

Přizpůsobujeme se Vám na míru. Abychom v tom byli co možná nejlepší, potřebujeme Váš souhlas k využití jednotlivých cookies a předáním dat třetím stranám. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Souhlasím

Nastavení cookie

Zde máte možnost povolit jednotlivé cookies podle Vašich preferencí.

Souhlasím se všemi Odmítnout vše